Blended dienstverlening: pure noodzaak - adsysco.nl
Blended dienstverlening: pure noodzaak

12 mei 2021

Tijdens de online Relatiedag van AdSysCo zijn de huidige grenzen tussen welzijn en zorg verkend en zijn we ingegaan op de toekomst van blended dienstverlening.

Blended dienstverlening: de toekomst?

Naast het fysieke kanaal wint het digitale kanaal steeds meer terrein bij zorg- en welzijnsorganisaties. Deze toepassing van blended dienstverlening is “pure noodzaak”, zo betoogt gastspreker Jan Hoefsloot. De samenwerking tussen welzijn en zorg leidt namelijk tot een groeiende vraag naar welzijnsdiensten, zonder dat de beschikbare middelen toenemen. Daarom moeten welzijnsorganisaties vanuit bestaande middelen en mogelijkheden op zoek gaan naar nieuwe werkwijzen. Blended dienstverlening biedt hét antwoord op deze vraag.

Eén van de digitale instrumenten die ingezet kunnen worden is de Effectenmonitor, een set apps die mensen helpt om beter zelf in regie te zijn en de meerwaarde van welzijn tastbaar maakt. Gastspreker Eelco de Winter (initiatiefnemer van de Effectenmonitor) onderschrijft het belang van digitale dienstverlening, maar benadrukt ook dat het digitale instrument niet de sociaal werker aan de kant zet. Blended dienstverlening hoort dus altijd een afgewogen mix te zijn van offline en online diensten.

Wordt blended dienstverlening al toegepast?

Het overgrote deel van het publiek gaf aan dat deze nieuwe vorm van dienstverlening nog geen groot onderdeel uitmaakt van het hun werk. Van deze groep denkt het merendeel, ruim 80%, dat we zeker die kant op moeten. Dit standpunt werd beaamd door gastspreker Sjef van der Klein, sociaal werker van het jaar 2018. Hij is blij met de mogelijkheden die het digitale tijdperk biedt en benadrukt dat de sociaal werker niet kan achterblijven in deze ontwikkeling. Hoe gaat jouw organisatie in de toekomst met blended dienstverlening aan de slag?

Livestream Relatiedag

Het gesprek met Jan Hoefsloot, Eelco de Winter en Sjef van der Klein is in twee delen terug te zien op het YouTube-kanaal van AdSysCoDeel één zoomt in op de noodzaak van digitale dienstverlening binnen de zorg- en welzijnswereld. In deel twee worden de effecten van de EffectenMonitor uitgebreid besproken. Laat je in deze livestreams meenemen in de digitaliserende wereld van zorg en welzijn en lees meer over de relatiedag op de website van AdSysCo.