Enthousiasme alom tijdens de ANWB AutoMaatje coördinatorendag - adsysco.nl
Enthousiasme alom tijdens de ANWB AutoMaatje coördinatorendag

28 november 2019

Coördinatoren gaan op de foto bij het hoofdkantoor van de ANWB

ANWB AutoMaatje is een vervoersoplossing die mensen de gelegenheid biedt om weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Automaatje vindt haar oorsprong in het feit dat in de komende jaren het aantal 65+ers met 50% toeneemt. Eenzaamheid onder ouderen

is nu al een belangrijk probleem met alle gevolgen van dien. Met AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Daarmee is AutoMaatje dé vervoersservice die eenzaamheid tegengaat!

In 2019 zijn inmiddels 50.000 ritten gemaakt door 2.000 vrijwilligers die goed zijn voor 360.000 sociale contacten met 10.000 deelnemers

Coördinatorendag

Voor de tweede keer kwamen afgelopen donderdag alle coördinatoren van ANWB AutoMaatje bij elkaar in het hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag. Vanuit alle windstreken reisden de coördinatoren naar dit evenement waar vooral het succes van dit project gevierd werd. 

In 2019 zijn inmiddels 50.000 ritten gemaakt door 2.000 vrijwilligers die samen goed zijn voor 360.000 sociale contacten met 10.000 deelnemers in 65 gemeenten en 200 locaties.

Er werd vooral veel informatie uitgewisseld tussen de meer ervaren coördinatoren en degenen die net gestart zijn. AdSysCo lichtte de wijzigingen in de AutoMaatje-software toe, waaronder de nieuwe functionaliteit van repeterende ritten. De wijzigingen werden met applaus ontvangen.

Ten slotte werd Gerard van den Bos uitgewuifd. Gerard is de grondlegger en inspirator van ANWB AutoMaatje. Dankzij zijn enthousiasme én goed uitgedokterd concept kunnen veel mensen hun mobiliteit verbeteren en langer meedoen in onze samenleving. En daar gaat het om.