'Laten zien wat ze wél kunnen' - adsysco.nl
‘Laten zien wat ze wél kunnen’

15 november 2019

AdSysCo was aanwezig bij de eerste editie van ‘Kunst met een grote G’ – hét evenement voor G-niaal talent. Tijdens deze avond speelden mensen met een beperking de hoofdrol en toonden zij hun talenten.

Want ook al heb je een beperking, je hebt talenten. Dat bewezen de band De Bridge, cabaretier Fabian Fransiscus, theatergroep Eenhoorn en trompettist André Heuvelman.

“Niet de beperking staat centraal, maar de kwaliteit.”

Zo bestaat de band De Bridge uit mensen met een – niet zichtbare – lichamelijke beperking. Dankzij hun zelf ontwikkelde elektronische instrumenten kunnen zij toch hun muzikale talent laten horen. Fabian Fransiscus is cabaretier én autistisch. Hij vertelde op humoristische wijze hoe hij steeds beter kan doen alsof daar geen last van heeft. Theatergroep Eenhoorn ontroerde met hun optreden en Andre Heuvelman zette het publiek aan het denken: Wat is normaal? Eén van de acteurs van theatergroep Eenhoorn sprong spontaan op het podium en gaf aan dat ‘zij harstikke normaal is en trots op wie zij is met al haar talenten’.

Naast de optredens werd er ook een buffet geserveerd, mede verzorgd door wethouders en een burgemeester. De verbinding tussen gemeenten, het bedrijfsleven en mensen met een beperking was deze avond dan ook meer dan geslaagd! Het evenement werd georganiseerd door MEE & de Wering en het was mooi om als AdSysCo een steentje bij te kunnen dragen aan dit prachtige initiatief!