Online RegiCare trainingen - adsysco.nl
Online RegiCare trainingen

4 februari 2021

RegiCare trainingen in Corona-tijd.

De COVID19-pandemie zet de wereld op z’n kop. Naast veel ellende levert het ook mooie nieuwe ervaringen op. Eén daarvan betreft de trainingen van RegiCare, die nu online georganiseerd worden. Een klein jaar geleden tijdens de eerste lockdown werden de trainingen in een mum van tijd omgezet naar een online-programma. Een typisch staaltje van transformatie: een ingrijpende wijziging die in een zeer korte tijd is doorgevoerd. Uiteraard door nood gedwongen, maar onder druk is veel mogelijk.

 

Online-trainingen hebben als groot voordeel dat het programma kan doorgaan ondanks de beperkingen die de pandemie met zich meebrengt. Vijf uur training via een beeldscherm is natuurlijk wel anders dan fysiek in een lokaal: andere interacties, wellicht minder sjeu en met de dreiging van monotomie. Door gebruik te maken van verschillende werkvormen (instructiefilmpjes en live-toelichtingen) wordt de aandacht steeds op een andere manier getrokken en blijft iedereen bij de les. De reacties van cursisten geven aan dat dit een geslaagde aanpak is.

Dankzij online-trainingen kan het programma doorgaan

Voor de langere termijn, na deze Corona-periode, ligt een combinatie van offline- en online trainingen voor de hand. Offline om de basiskennis goed aan te leren en in te oefenen, online voor de herhaling en verdieping.