Meer blended vraagt om meer integratie - adsysco.nl
Meer blended vraagt om meer integratie

9 juli 2021

Piet de Groot, mede-oprichter van AdSysCo, bespreekt in zijn columns
– PietPraat –
zaken binnen het sociaal domein.

De online gereedschapskist

Blended dienstverlening betekent vrij vertaald dat er meerdere wegen naar Rome zijn. Dat geldt ook voor de dienstverlening van welzijnsorganisaties: offline/online, individueel/collectief, met/zonder inzet van professionals, enzovoort. Blended dienstverlening vertaalt zich dus naar een gevarieerde aanpak ten behoeve van meer, andere, snellere of betere dienstverlening. Het is niet een voorgebakken werkwijze maar een goedgevulde gereedschapskist die de sociaal werkers kunnen gebruiken.

Digitaal gereedschap

De gereedschapskist bevat ook digitaal gereedschap zoals domotica, kunstmatige intelligentie, serious gaming en online communicatie. Het is een hele waaier aan mogelijkheden die zich aandient en die een serieuze afweging vergt voordat het ingezet wordt. Dit digitale gereedschap levert nieuwe data en datastromen op en daarmee het vraagstuk van de beheersbaarheid daarvan. Met RegiCare is jarenlang gewerkt aan een integrale informatiehuishouding rondom de primaire processen en dat willen we graag houden. Dat betekent dat AdSysCo rondom dit digitaal gereedschap bezig is om de nieuwe datastromen in RegiCare te verankeren. Met Stichting BEB integreren we een aantal zelfhulp-apps in RegiCare en zijn we bezig met bigdata-analyses en toepassingen van virtual reality. In het Europese Pharaon-project integreren we onder andere data vanuit sensoren die de beweging van mensen registreren. In onze oplossingen voor de vrijwillige inzet integreren we verschillende apps om talenten van vrijwilligers beter te matchen op behoeften van mensen. Al deze projecten zijn erop gericht om de data op een logische wijze bij elkaar te houden en de beschikbaarheid te garanderen.

In de komende maanden gaan wij meer vertellen over deze projecten. Houd de website in de gaten voor de nieuwste updates en lees meer over onze oplossingen.